Следвайте Гласове в Във връзка с , базирана на парламентарни отговори

...
Следвайте Гласове в Във връзка с , базирана на парламентарни отговори
Коментари Харесай

Министър Пулев: Изнесената информация от ГЕРБ за ББР отговаря на истината

Следвайте " Гласове " в 
Във връзка с, основана на парламентарни отговори на министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев, по отношение на подготвян и преустановен от Управителния съвет облигационен заем от Българската банка за развиване (ББР) в размер на 1 милиарда лева, Министерството на нововъведенията и растежа осведоми следното: Изнесената обществено информация за подготвяната през 2021 година облигационна емисия на ББР в размер на 1 милиарда лева дава отговор на истината, оповестяват от Министерството на нововъведенията и растежа.

На истината дават отговор и изказванията за погашение на адвокатски и консултантски възнаграждения по договорката в размер на близо 1 млн. лева, въпреки че облигационната емисия не е осъществена.
Решението на Управителния съвет за прекратяването на емисията е взето на 15.11.2022 година То е импортирано за утвърждение от УС към новоназначения Надзорен съвет на банката на 23 ноември 2022 година, само че тогава Надзорният съвет отхвърля да утвърди решението на Управителния съвет, тъй като прекратяването на емисията би легитимирало направените разноски, без да са ясни аргументите, заради които облигацията не е осъществена и прекъсната.
Припомняме, че новият състав на Надзорния съвет бе назначен от министъра на нововъведенията и растежа Александър Пулев на 7 ноември 2022 година и точно този състав на Надзорния съвет отхвърли да валидира направените по облигацията разноски. Така Надзорният съвет, по напътствие на министъра на нововъведенията и растежа, на процедура е отказал да удостовери решението на Управителния съвет за преустановяване на облигационната емисия и е изискал от Управителния съвет да му бъде показана цялата информация, преписка и кореспонденция по облигационната емисия.

Срокът за даването на информацията от Управителния на Надзорния съвет изтича през днешния ден, 28 ноември. По напътствие на едноличния притежател на капитала новоназначеният Надзорен съвет следва да рапортува на министър цялата информация и преписката в период до на следващия ден, 29 ноември.
На базата на получената информация министърът ще вземе решение и ще го оповести обществено, а дейностите му ще се управляват само от върховенството на закона и отбрана на интереса на страната.
 
Източник: novini.bg
 
 
 
28 Ное 202290928 Ное 202266227 Ное 202262226 Ное 2022319525 Ное 202220025 Ное 2022566КоментариМейджър Том28 Ное 2022 19:55ч.
Искам да схвана каква е била комисионата на Цанко " Не на корупцията " Арабаджиев... И какво ще отговори зеленият му наставник Владко Панев в отбрана на протежето си. Добре, че вкараха същински контрол в тази институция.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мондьо28 Ное 2022 20:12ч.
Дано да разчистят и цялата некомпетентна паплач на Михов пърхота, която населява постройката на Декон Игнати.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " На базата на получената информация министърът ще вземе решение и ще го оповести обществено " 28 Ное 2022 19:57ч.
Е то е ясно какво решение ще вземе. Ще го уволни от тв приемника.:) Пак откриха работа на Гешев:)
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати j.jelevban-дпбър пример28 Ное 2022 20:07ч.
За продънен валутен ръб.Представете си какво ще става когато го няма борда и сме в еврозоната!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Колоездач28 Ное 2022 20:15ч.
Жълтопаветниците се провалиха на всички места, където ги сложиха. Това е добре и оздравително. И демонстрираха какъв брой са " почтени " на първо място. Никой не пусна кръв по чаршафа.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Те оставят кръв по тоалетната хартия
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР